Fix Para İnternetten Para Kazan Ek Gelir Elde Et

İnternet İşini Kurup Evde Çalışarak Para Kazan, Netten Para Kazan! Para Kazandıran Kitaplarla Sermayesiz İş Yap Kendi Patronun Ol

25 Haziran 2010 Cuma

Arama Motoru Optimizasyonu (SEO) ve SEO Efendisi

0 yorum
Arama Motoru Optimizasyonu (SEO) ve SEO Efendisi

Son yılların, internette yükselen trendleri arasında yer almaya başlayan SEO’dan (Arama Motoru Optimizasyonu) bahsedelim istiyorum. Seo artık bir internet sitesi için olmazsa olmazların başında gelmektedir.

Sizlerde Adwords vb. gibi reklam şirketleri vasıtasıyla, internet sitenizi, sattığınız mal veya hizmetinizi tanıtmaktan sıkıldıysanız ve bu gibi reklam şirketlerinin kampanyalarına binlerce dolar ödemekten bıktıysanız Seo sizin içinde bir zaruret olmuş demektir.

Görsel ve içerik olarak çok güzel bir internet sitesi hazırlamış olabilirsiniz, sonuçta bu emeğin karşılığınıda görmek için sabırsızlanırsınız ama istediğiniz ziyaretçi sayısına ulaşamayabilirsiniz. Bu sizin yetersiz bir tasarımcı olduğunuz anlamına asla gelmez, bu konuda endişelenmeye kapılmanıza gerek yok, bu şuna benzemektedir; bir üretim firmasısınız ve çok güzel ve benzersiz bir o kadar da kullanışlı ürünler üretiyorsunuz ama istediğiniz satış grafiğine bir türlü ulaşamıyorsunuz.

Yeterli reklamı yapamaz, yapmış olduğunuz reklamlarıda ürünlerinize göre optimize edemezseniz, başarılı olamayacaksınız. Konumuza dönersek; yaptığımız internet sitemizin arama motorlarında üst sıralara yükselmesini istiyorsak, arama motorlarının seveceği tarzda optimize etmemiz gerekiyor. Sitemizi arama motorlarının ilk sayfalarına taşımayı gerçekleştirebilirsek, bunun sonucunda ziyaretçi sayımız artacak ve buna bağlı olarak reklam gelirlemizde gözle görülen ciddi artışlar olacaktır.

Peki ama bu nasıl olacak dediğinizi duyar gibi oldum. Bunun için ilk önce seo nedir, teknikleri nelerdir bunu öğrenmekle işe başlamalısınız. Sonrasında alan adı alırken nelere dikkat etmelisiniz, seo yazılımları ve programları nelerdir, nitelikli backlink nasıl yapılır, pagerank’ı yüksek olan sitelere nasıl linkinizi eklersiniz vb. gibi konu başlıklarınıda çok iyi bir şekilde öğrenmelisiniz. Seo danışmanlarına yüksek paralar ödeyip hala sitenizi özlenen yerelere getiremediyseniz size Seo Efendisi adlı kitabı tavsiye edebilirim. Bu nadide eserle sitenizi arama motorlarında özlediğiniz ve arzuladığınız sıralara taşımanızı ümit ederim..

0 yorum:

Yorum Gönder

<