Fix Para İnternetten Para Kazan Ek Gelir Elde Et

İnternet İşini Kurup Evde Çalışarak Para Kazan, Netten Para Kazan! Para Kazandıran Kitaplarla Sermayesiz İş Yap Kendi Patronun Ol

22 Haziran 2010 Salı

Dizinler Hakkında Bilmeniz Gerekenler

0 yorum
Dizinler Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Dizinler interneti kategorize eden ve aradığınız websitelerini daha rahat bulmanızı sağlayan sistemlerdir. Arama motorları bazen size aradığınız kelimeler için doğru sonuçları veremeyebilir çünkü spam dediğimiz aldatıcı tarzda siteler vardır. Yani siz bir hastalıkla ilgili bilgi arıyorsunuz ve o hastalığın ismini arama motorunda aradınız. Sonuçta ilk gelen sayfayı açıyorsunuz ve karşınızda arkadaşlık sitesi. Bu tarz aldatıcı siteler ile uğraşmadan direkt olarak konu ile ilgili sitelere büyük dizinlerden rahatlıkla ulaşabilirsiniz.

Dizinler daha güvenlidir. Çünkü siteleri robotlar değil insanlar inceler ve aldatmaya meydan vermeyecek şekilde siteleri eklerler.

Bir webmaster olarak sitenizin dizinlerde bulunmasının bir çok önemi vardır. Birincisi; dizinleri arama motorları çok sevmektedir. Özellikle Google tarafından desteklenen DMOZ’da ise sitenizin bulunması çok önemlidir. Çünkü Google DMOZ’u desteklemektedir hatta kendi dizininin kaynağı da DMOZ’dur. DMOZ’da sitenizin bulunması demek sitenizin daha çabuk indekslenmesi demektir. Ayrıca DMOZ gibi büyük dizinlerin iyi bir ziyaretçi kitlesi vardır ve size gerçekten sağlam bir ziyaretçi grubu gönderebilir.

Dizinlere Site Ekleme:

Aslında sitenizi bulabileceğiniz her dizine eklemenizi öneriyorum, cünkü yukarıda da bahsettigim gibi iyi bir ziyaretci kaynağı ve backlink alma yöntemidir.

Sitenizi dizinlere kayıt ettirmenin size neler kazanacağı ve önemi konusunda diğerleri kendi düşüncelerini belirtmeye çalışa dursunlar, size tek taraflı link almanın 2 adet değişmez ve açık faydasını yazacağım.

1- Arama motoru robotları yüksek pr değerli dizinleri çok sever. Bu robotlar yüksek pr değerli dizinleri sık sık ziyaret eder ve aktif bir şekilde oradaki linkleri de izler. Yani sizin sitenizi. Buradaki fayda sitenizin arama motoru robotları tarafından hızlı bir şekilde ziyaret edilmesi demektir. Benim görüşüme göre büyük ihtimalle de en büyük faydasıdır bu. Kendi sitenizi direkt olarak büyük bir arama motoruna kaydederek alacağınız sonuçtan daha hızlı bir sonuç alabilirsiniz bu şekilde…

2- Sitenizi dizinlere eklemekle pr değerinizin gelecekte yükselmesini sağlayabiliyorsunuz. Sahte pr değeri gösteren dizinler bir yana, gerçekten yüksek pr değeri olan bir dizinden alacağınız linkin size faydası büyüktür ve sitenizin gücünün bir göstergesi olarak kabul edilebilir. Ayrıca yüksek pr değerli bir websitesi sahibi olmak link satarak size ileride para kazanma şansı sağlayabilir…

Bir çoğunuz belki bu kadar mı diyebilir. Tabi ki değil, bu yüzden gerekli ve detay olabilecek ara bilgileri ayrıca blogunuzu dizinlere nasıl kolayca ekleyebileceğinizi ve kabulu hakkında bilgiler Affiliate Akademi Online Marketing Kursunda video ders olarak anlatılıyor.

0 yorum:

Yorum Gönder

<